Пiдготовка студентiв-психологiв до аналiзу соцiальних ролей у мiжпоколiннiй взаємодiї (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. Стаття присвячена аналiзу характеру соцiальних ролейу вiдносинах мiж дiдусями, бабусями i онуками. Автор розглядаєнайважливiшi ролi старшого поколiння у сiм’ї — опiкуни, порадники iконсультанти, друзi, охоронцi сiмейних традицiй та iсторiї сiм’ї. Метаемпiричного авторського аналiзу полягає у порiвняннi цiнностi функцiйi ролей, виконуваних старшим поколiнням у сiм’ї, та їх впливу на життяi розвиток онукiв
Keywords: дедушки; бабушки; дети; внуки; характер социальных ролей; природа отношений пожилых людей; комфорт в семье