Розвиток рефлексiї в юнацькому вiцi (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi послiдовно дослiджено проблему розвиткурефлексiї, її принципи. Розглянуто рiзнi аспекти рефлексiї.Проаналiзовано науковi джерела, роботи вiдомих науковцiв iпсихологiв. Подано якiснi думки та висновки. Продемонстрованорiвень розвитку рефлексiї в юнакiв, їх прагнення до глибинногомислення, вивчення себе, пiдходу до аналiзу своїх дiй i вмiнняздiйснювати самопiзнання. Представлено результати проведеногодослiдження. Видiлено основнi особливостi, якi характеризуютьрiвень розвитку рефлексивного мислення в юнацькому вiцi. Зробленовисновки на основi iнформацiї з наукових праць i власного дослiдження,що узагальнюють суть рефлексiї окресленого вiкового етапу.
Keywords: рефлексiя, самопiзнання, самоаналiз, екзистенцiйна рефлексiя, особистiсна рефлексiя