Психологiчнi аспекти толерантного ставлення пiдлiткiв до дiтей з особливими освiтнiми потребами в умовах спiльного навчання (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено проблемi розвитку толерантностi додiтей з особливими освiтнiми потребами як учасникiв освiтньогопроцесу в пiдлiтковому учнiвському середовищi. Наголошенона нестабiльностi процесiв формування особистостi пiдлiткiв iїхнiй неготовностi до адекватного спiлкування з такими дiтьми.Репрезентовано результати емпiричного дослiдження, спрямованогона вивчення готовностi сприяти взаємодiї з однокласниками, якiмають особливi освiтнi потреби. Визначено рiвень сформованостiтолерантностi серед пiдлiткiв
Keywords: толерантнiсть, дiти з особливими освiтнiми потребами, учнiвське середовище, iнклюзiя, пiдлiтковий вiк, освiтнiй процес