Форматування моральних iмперативiв сучасної молодi в умовах постiндустрiального суспiльства (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Стаття присвячена аналiзу феноменологiї моральнопсихiчного розвитку особистостi в сучасних умовах постiндустрiальногосуспiльства. Констатовано, що форматування системи моральнихiмперативiв сучасної молодi обумовлено змiнами соцiального просторусуспiльного буття. Означене спонукає до визначення тенденцiйзасвоєння молоддю моральних iмперативiв з метою подальшої їхоптимiзацiї. У статтi висвiтлено специфiчнi тенденцiї моральногорозвитку молодi в несталому iнформацiйному суспiльствi. Акцентованона гуманiстично-лiберальних поглядах фiлософiв на особливостiрозвитку моральних властивостей особистостi.
Keywords: мораль; моральнi iмперативи; молодь; гуманiстично-лiберальнi традицiї; соцiокультурний простiр