Теоретичнi засади проблеми педагогiчної творчостi (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено аналiзу феномену педагогiчноїтворчостi як однiєї з базових детермiнант творчого розвиткуособистостi. Розглянуто рiзнi психологiчнi та педагогiчнi уявленнящодо сутностi, змiсту та специфiки педагогiчної творчостi. Поданоопис структури й основних етапiв реалiзацiї творчостi в педагогiчномупроцесi. У статтi обґрунтовано наявнiсть у педагогiчнiй творчостiалгоритмiчного i творчого компонентiв, що дозволяє оволодiватитворчiстю як на об’єктивному, так i на суб’єктивному рiвнях.
Keywords: творчiсть; педагогiчна творчiсть; творча педагогiчна дiяльнiсть; особливостi педагогiчної творчостi