Упровадження iнновацiйних методiв для вирiшення проблеми девiантної поведiнки (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено дослiдженню девiантної поведiнкив пiдлiтковому вiцi (теоретичний аспект) й опису можливостейвирiшення цiєї проблеми за допомогою iнновацiйних методiв. Наданостислий огляд джерел щодо причин, видiв девiантної поведiнки якстiйкої поведiнки особистостi, яка вiдхиляється вiд загальноприйнятих,розповсюджених, стiйких суспiльних норм. Представлено результатикомплексного дослiдження пiдлiткiв-девiантiв (залучення експертiв,спостереження, дiагностика). Презентовано iнновацiйнi форми роботищодо профiлактики девiантної поведiнки та її корекцiї, а саме:створення банку переконливих даних щодо порушень поведiнки,«публiчнiсть вчинку», пiдкрiплення
Keywords: девiантна поведiнка; iнновацiйнi форми; профiлактика, корекцiя; комплексне дослiдження