Проблема самотностi в ситуацiї вимушеної iзоляцiї як умова розвитку депресивних станiв у студентської молодi (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi розкрито феноменологiю самотностi та депресiї,вивчено основнi форми, рiвнi прояву цих явищ, умови їх виникненнята розвитку, особливостi прояву у студентської молодi. З’ясовано,що ситуацiя вимушеної iзоляцiї призводить до пiдвищення рiвнясамотностi, депресiї i, як наслiдок, може негативно впливати напсихологiчне здоров’я молодi. Статистично доведено, що самотнiстьу ситуацiї вимушеної iзоляцiї можна розглядати як фактор розвиткудепресивних станiв, виникнення депресивних розладiв. Констатованепоширення депресивних станiв
Keywords: самотнiсть, вимушена iзоляцiя, депресивнi стани, старший юнацький вiк, студент