Психологiчнi аспекти органiзацiї та формування корекцiйно абiлiтацiйного простору для дiтей раннього вiку (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi висвiтлено психологiчнi аспекти медико-соцiальнопсихологiчної реабiлiтацiї дiтей раннього вiку з особливими освiтнiмипотребами. Означено важливiсть збалансованого гармонiйного впливуна психiку дитини як майбутнього громадянина сучасного суспiльства.Особливу увагу автором придiлено питанням розвитку сенсомоторних,психомоторних новоутворень на основi компенсаторних властивостейвищих психiчних функцiй. Визначено значимiсть модельованогосередовища, що впливає на вiдчуття рiзної модальностi. Авторнаводить результати емпiричного вивчення поведiнкових реакцiйвихованцiв Будинку дитини. Доведено актуальнiсть системногомоделювання корекцiйного середовища як чинника впливу на якiстьвизначеностi вiдчуттiв дитини.
Keywords: абiлiтацiя, реабiлiтацiя, компенсаторнi властивостi, модельоване середовище, перцепцiя, модальнiсть