Онлайн-консультування та телетерапiя у роботi з парою та сiм’єю (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi уточнено термiнологiю, що стосується онлайнконсультування. Проаналiзовано можливостi консультування тапсихотерапiї в online-форматi, зокрема в роботi з парою та сiм’єю.Розглянуто їх переваги, а саме: анонiмнiсть, конфiденцiйнiсть,безпека, доступнiсть, мобiльнiсть, розширення бачення терапевтичногоконтексту, можливiсть використання бiльшостi технiк тощо. Вказанона наявнiсть дослiджень, що пiдтверджують ефективнiсть роботи вонлайн-форматi. Визначено основну проблематику звернень за такоговарiанту допомоги. Надано рекомендацiї практичного характеру щодоорганiзацiї процесу онлайн-консультування та врахуваннi обмеженьроботи в такому форматi. Визначено стратегiї поведiнки за умовивиникнення технiчних проблем в ходi надання психологiчної допомоги
Keywords: онлайн-консультування; консультування пари та сiм’ї; iнтернет-консультування; телетерапiя; дистанцiйне консультування; е-психотерапiя