Вплив пандемiї COVID-19 на рiвень взаємодiї в системi «учень-учитель» (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статтi розкрито проблему рiвня учнiвсько-вчительськоївзаємодiї у процесi тимчасового переходу шкiл на форматдистанцiйного навчання. Звернено увагу на рiзну оцiнку якостiкомунiкацiї з боку освiтян i школярiв. Наведено результатиемпiричного дослiдження, що показали рiзновекторнiсть в оцiнцiдоречностi дистанцiйного формату навчання в межах освiтньогопроцесу в сучасних школах. Представлено перелiк недолiкiв i перевагдистанцiйного формату навчання. Уточнено ступiнь зв’язку мiжкризовими явищами та загальним психологiчним станом молодi.Проаналiзовано актуальнi дослiдження з проблеми дистанцiйногонавчання. Окреслено перспективи подальших наукових розвiдок щодорiвня взаємодiї в системi «викладач-студент»
Keywords: взаємодія; дистанційне навчання; пандемія; iнформацiйна компетентнiсть; учень; учитель