Прокрастинацiя як фактор навчальної дiяльностi студентiв (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статтi проаналiзовано рiзнi погляди науковцiв нафеномен прокрастинацiї, розглянуто основнi причини вiдтермiнуваннявирiшення завдань. Автором доведено актуальнiсть вивченняпрокрастинацiї як фактора створення навчального середовища узакладах вищої освiти. Метою дослiдження обрано теоретичнийта емпiричний аналiзи феномену прокрастинацiї в навчальнiйдiяльностi студентiв. Виявлено значущiсть мотивацiйної недостатностi,перфекцiонiзму та тривожностi у структурi прокрастинацiї.Презентовано результати емпiричного дослiдження впливу мотивацiїнавчання на прокрастинацiю студента. Констатовано, що схильнiстьздобувачiв вищої освiти до вiдтермiнування вирiшення завдань некорелює з вiком респондентiв.
Keywords: прокрастинація; студентство; вища освіта; мотивація; зацікавленість навчанням