Мотивація навчальної діяльності у студентів третього року навчання (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Передумовою нашого дослідження є неадекватне відношення студентів вузів до навчання, яке спостерігається протягом останнього періоду. На жаль, у наш час цінність вищої освіти як способу отримати глибокі знання і стати висококваліфікованим фахівцем різко знизилася. Навпаки, все частіше провідною серед студентів стає мотивація набувати освіту заради диплома. Дуже багато студентів реально не усвідомлюють мети свого навчання у вузі і називають різні мотиви здобування освіти. Саме про цю різноманітність мотивів і піде мова.
Keywords: мотивація навчальної діяльності у студентів третього року навчання