Стилі міжособистісних відносин та характеристики Я-реальне – Я-ідеальне старшокласників (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У пошуках особистої ідентичності людина вирішує, які дії є для неї важливими і виробляє певні форми для оцінки своєї поведінки й поведінки інших людей. Цей процес пов'язаний також з усвідомленням власної цінності й компетентності. Молодій людині важливо уникнути головної небезпеки – розмивання почуття свого «Я», унаслідок розгубленості, сумнівів у можливості направити своє життя у визначене русло.
Keywords: стилі міжособистісних відносин та характеристики Я-реальне – Я-ідеальне старшокласників