Шляхи вдосконалення підготовки психологів-практиків до розуміння психологічної ситуації клієнта (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Можна сміливо стверджувати, що в останні роки інтерес українців до професії психолог безперервно зростає. Актуальність потреби сучасного суспільства в психологах виявляється:- в зростанні потреби на професійну діяльність практичних психологів – спеціалістах з прикладної психології (педагогічної, медичної, політичної, психології бізнесу, спорту і т. ін.), і практикуючих психологів – працівниках психологічних служб, що працюють за різними напрямками;- в зростанні інтересу до цієї професії не тільки у молодих людей, які вперше у житті вирішують проблеми професійного самовизначення, а й у дорослих, які бажають отримати нову професію;- в зростанні кількості освітянських установ з підготовки психологів.
Keywords: шляхи вдосконалення підготовки психологів-практиків до розуміння психологічної ситуації клієнта