Експериментальне дослідження сформованості лідерських якостей підлітків в умовах ДОТ (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Створення нових політичних, соціальноекономічних відносин у суспільстві певним чином залежить від того, наскільки кожна людина займає активну життєву позицію, готова до участі в демократичному управлінні суспільством, є лідером свого життя.Зміна пріоритетів у нашому суспільстві, де головною цінністю є людина, вимагає від сучасної освіти системного, новаторського психологопедагогічного забезпечення виховного процесу, який ґрунтується на демократичних засадах. Сучасна психологічна наука є носієм ціннісної реалії щодо розвитку лідерських якостей, які відображають психологічні й соціальні особливості самоствердження молоді в суспільстві.
Keywords: експериментальне дослідження сформованості лідерських якостей підлітків в умовах ДОТ