Психологічний аналіз проблеми професійного вигорання (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Прогресивні зміни, що відбуваються останнім часом в суспільстві, орієнтовані на формування такої соціально-значимої тенденції в різних сферах професійної діяльності, яка забезпечила б можливість виконання соціальної потреби у розвитку інтелектуального потенціалу суспільства. Саме в цій площині постає проблема ефективності професійної діяльності, що визначає раціональність витрат часу, зусиль, засобів, співвіднесення результатів дій і витрат на їх досягнення. Адже особливості й умови діяльності є важливим фактором розвитку особистості. Одним із найбільш важливих аспектів даної проблеми є питання про зміни особистості фахівця в процесі динамічної професіоналізації. Розповсюдженою професійною деформацією для представників багатьох професій є така зміна, як вигорання (Бойко В.В., Зайчикові Т.В. та інші).
Keywords: психологічний аналіз проблеми професійного вигорання