Психологічний супровід профільного навчання в гімназії (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Підготовка молоді до професійної діяльності, самоорганізація особистості - одна з основних проблем в сучасній освіті, вирішення якої протягом двох століть шукають учені-педагоги всього світу. Вважається, що підготовка учнів до вибору профілю навчання - це, фактично, перший важливий етап вибору професії. Адже профільне навчання - особливий вид диференціації та індивідуалізації навчання, форма організації навчальної діяльності старшокласників, у якій враховуються їхні інтереси,здібності, створюються умови для максимального розвитку пізнавальних та професійних намірів.
Keywords: психологічний супровід профільного навчання в гімназії