Концептуальнi пiдходи дослiдження механiзмiв, чинникiв деструктивного впливу соцiальних мереж на емоцiйну сферу особистостiн7ггггг83у (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
Узагальнено чинники впливу соцiальних мереж на емоцiйнусферу особистостi: розвиток iнформацiйно-комунiкацiйних технологiй;низький рiвень критичного мислення; активне використанняманiпулятивних технологiй (засоби НЛП, зараження, переконання,самопросування); неконтрольоване перебування в соцiальнихмережах, пiдсилене подовженим дистанцiйним навчанням. Поданоперелiк факторiв, якi мають деструктивний вплив: фабрикацiя,перекручування фактiв, брехня, фейки, клiкбейти, манiпулятивнасемантика та риторика, сенсацiйнiсть подiй. Представлено результатиопитування щодо емоцiйного спрямування користувачiв соцiальнимимережами, мети перебування, контенту матерiалiв соцiальних мереж
Keywords: чинники впливу; маніпуляція; емоційна спрямованність; інформаційно-комунікаційні технології; соціальні мережі