Психологiчна характеристика взаємодiї мiж поколiннями в сiм’ї (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
У статтi всебiчно розглянуто проблеми взаємодiї мiжпоколiннями в сiм’ї. Акцентовано на тому, що особливо важливимсьогоднi є створення умов для мiжпоколiнної трансмiсiї культури, якавключала б iнформацiйний потiк не тiльки вiд старшого поколiння домолодшого, а й назад, оскiльки молодiжна iнтерпретацiя сучасноїситуацiї та культурної спадщини безсумнiвно впливає на старшепоколiння. Визначено поняття наступностi поколiнь, наведено аналiзпсихологiчних дослiджень зв’язкiв мiж поколiннями, охарактеризованоособистiснi фактори, сiмейнi вiдносини та виховання мiж i всерединiпоколiнь
Keywords: взаємодія; міжпоколінна взаємодія; молодше покоління; старше покоління; особистісні чинники; сімейні стосунки; виховання