Розробка профорiєнтацiйного виховного заходу на тему «Свiт професiй в iсторичнiй ретроспективi» (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2023)
У статтi представлено практичнi аспекти в роботiз профорiєнтацiйного напряму. Висвiтленi матерiали будутькорисними для вчителiв, що працюють зi старшокласниками. Наданопрактичнi рекомендацiї щодо пояснення теми профорiєнтацiї врозрiзi мiжпредметного зв’язку з iсторiєю та психологiєю. Окресленопрактичний аспект розвитку критичного мислення школярiв черезформат групової роботи. Надано технiки для роботи з просторовиммисленням i навичками аналiзу iсторичних подiй. Представленозв’язок мiж рiзними професiями та змiною iсторичних подiй у процесiпобудови людського суспiльства. Розкрито iдею профорiєнтацiйноїроботи у форматi практичної розробки виховного заходу для учнiвстарших класiв.
Keywords: профорієнтація; критичне мислення; історичні епохи; професійне визначення