Ціннісні орієнтації сучасних підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті йдеться про ціннісні орієнтації сучасних підлітків. Визначено зміст термінів «цінність», «ціннісні орієнтації». Здійснено діагностику з метою виявлення життєвих цінностей у підлітків. На основі проведеної діагностики виявлено цінності сучасних підлітків, їх пріоритетність.
Keywords: ціннісно-орієнтаційна структура; ціннісні орієнтації; соціальні групи; інститут соціалізації; підліток; соціальне становлення