Феноменологія підлітково-юнацької кризи (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті представлено результати емпіричного дослідження симптоматики, феноменології та перебігу підлітково-юнацької кризи. Здійснено порівняльний аналіз результатів анкетування різних груп респондентів: вчителів, студентів, сучасних українських підлітків, їх вчителів та батьків. Визначено особливості сприйняття ними феноменології кризи дорослішання.
Keywords: підлітково-юнацький вік; батьки; вчителі; сучасні підлітки; факторний аналіз; криза особистості; криза суб'єкта