Психологічні аспекти рейтингової системи оцінки знань студентів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті розглядаються особливості рейтингової системи оцінки знань студентів, умови ефективності контролю, психологічна роль оцінки. Наведено психологічні аспекти рейтингової системи, які впливають на її ефективність; роль викладача в успішній реалізації контролю учбової діяльності студента. Аналізуються недоліки даної системи оцінювання знань у вищій школі.
Keywords: рейтингова система; оцінка; ефективність; контроль; студент