Деякі особливості мисленнєвої діяльності майбутніх педагогів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У даній статті автор розглядає проблему типології мислення, характеризує різні теоретичні підходи до виділення видів і типів мислення. В статті представлені результати дослідження мисленнєвої діяльності, а також типів мислення студентів різних факультетів педагогічного інституту. Виявлені в результаті порівняльної характеристики особливості мислення студентів різних факультетів пояснюються специфікою їх діяльності.
Keywords: мислення; типи; види; стилі мислення; предметно-дійове; абстрактно-символічне; словесно-логічне; наочно-образне і креативне типи мислення