Соціально-психологічні чинники соціалізації особистості студента як майбутнього педагога (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті висвітлено соціально-психологічні чинники соціалізації особистості студента як майбутнього педагога. Розкриваються наступні поняття: соціалізація, адаптація, адаптивність, соціально-психологічний клімат. Визначено соціально-психологічні особливості студентства. Як особливість соціалізації студентської молоді виділено стадії її соціалізації.
Keywords: соціалізація особистості; адаптація; адаптивність; соціально-психологічний клімат