Використання комп’ютерної (ігрової) залежності для когнітивного розвитку студентів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Стаття присвячена теоретичному аналізу проблеми комп’ютерної (ігрової) залежності серед студентів з результатом практичного дослідження. Визначено основні причини виникнення даної проблеми: проведення вільного часу, зняття стресу тощо. Представлено результати формувального експерименту щодо впровадження заміщаючих методів впливу з метою використання залежності для когнітивного розвитку студентів.
Keywords: залежність; комп’ютерна залежність; ігроманія; адикт; геймеризм; студент