Міжособистісні відносини як умова становлення особистості підлітка (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Дана стаття присвячена проблемі міжособистісних відносин в підлітковому віці. Автор розглядає теоретичні аспекти даної проблеми. У статті представлений аналіз результатів емпіричного дослідження спрямованості особистості та міжособистісних відносин, особливості їх взаємозв’язку.
Keywords: міжособистісні відносини; міжособистісні стосунки; підлітковий вік; вікові особливості; авторитарний; егоїстичний; агресивний; підозрілий; підпорядковуваний; залежний; дружелюбний; альтруїстичний