Тенденції виявлення особистісних факторів конформізму – нонконформізму у підлітково-юнацькому віці (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті розглянуто тенденції виявлення особистісних факторів конформізму–нонконформізму у підлітково-юнацькому віці. Здійснено порівняльний аналіз факторів покірності–домінантності, консерватизму–радикалізму, конформізму–нонконформізму серед студентів та учнів за опитувальником Кеттелла. Знайдено відмінності за фактором конформізму–нонконформізму серед студентів та учнів.
Keywords: покірність; домінантність; консерватизм; радикалізм; конформізм; нонконформізм