Соціалізація дітей дошкільного віку із особливими освітніми потребами (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Проаналізовано роботи зарубіжних та вітчизняних вчених, в яких розкриті актуальні питання соціалізації та соціальної адаптації дітей дошкільного віку. Досліджено проблему соціальної адаптації дошкільнят з особливими освітніми потребами. Зроблено висновок, що соціалізація буде успішною за можливості дітей з особливими потребами набувати соціальний досвід в умовах закладу освіти у супроводі психолого-педагогічної команди (фахівців та батьків).
Keywords: соціалізація; соціальна адаптація; соціальний досвід; діти із особливими освітніми потребами; технологія командної взаємодії; шляхи успішної соціалізації дітей з ООП