Соціально˗психологічна складова невротичних розладів у підлітковому віці (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Стаття присвячена аналізу проблеми виявлення невротичних розладів у підлітковому віці. Основним патогенним фактором етіології неврозів визнано психотравмуючий досвід міжособистісних стосунків (конфлікти із однолітками та конфлікти стосунків у сім’ї). Здійснено узагальнення тенденцій виявлення невротичних розладів підлітками.
Keywords: психічне здоров’я; невроз; внутрішній конфлікт; підлітковий період; травматизація особистості