Ціннісні орієнтації у студентському віці (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Сьогодні Україна знаходиться у важкому соціально-економічному стані, який впливає на осмислення цінностей та ціннісних орієнтацій суспільства, в створенні яких велику роль відіграють студенти, адже вони – майбутнє країни. Особливо це стосується майбутніх вчителів навчально-виховних закладів, які повинні мати сформовану систему цінностей для того, щоб в подальшому сформувати правильну систему цінностей у своїх учнів. Саме їх ціннісні орієнтації вплинуть згодом на подальший розвиток нашої країни. Тому дослідження з даної теми є актуальним та своєчасним. Зважаючи на це, перед нами була поставлена мета: визначити, які цінності є провідними для студентів гуманітарного та технічного спрямування сьогодні, а також з’ясувати, як цінності зміняться через 10 років.
Keywords: ціннісні орієнтації у студентському віці