Стереотипи в педагогічній діяльності (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Проблема стереотипів знайшла своє відображення в числених дослідженнях психологів. Вся людська культура - це, головним чином (за інтерпретацієюЛіппмана) відбір, реорганізація, відстеження різних моделей середовища. Тобто можна сказати, що використання стереотипів економить власні зусилля, оскільки дозволяє сприймати оточуючих людей та їх поведінку. Особливо важливим це явище є для педагогічної діяльності.
Keywords: стереотипи в педагогічній діяльності