Соціально - психологічні особливості впливу просторово-предметного та архітектурного середовища на психіку та поведінку людини (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Психологія архітектури (architectural psychology) – один з перших і основних напрямків середовищної психології – займається психологічними аспектами проектування та використання архітектурних споруд. В її компетенцію входить дослідження психологічних механізмів сприйняття просторово-предметного середовища, взаємозв'язку якостей архітектурного середовища з діяльністю і поведінкою людини, а також розвиток комунікації в певних середовищних умовах.
Keywords: соціально - психологічні особливості впливу просторово-предметного та архітектурного середовища на психіку та поведінку людини