Формування конструктивних стратегій спілкування школярів в умовах використання інтерактивних технологій навчання (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2015)
Розвиток системи освіти у культурно-історичних вимірах сучасного суспільства вимагає від психолого-педагогічної науки й практики модернізації методів і технологій навчання. Не викликає сумнівів той факт, що розвивальний потенціал продуктивних методик викладання навчальних дисциплін і технологій навчання (І.М.Дичківська, О.В.Лесіна, І.Підласий, І.В.Родигіна, В.П.Телячук, В.А.Терещенко та ін.) є дуже високим і реалізація його безпосереднім чином впливає на розвиток компетентностей школярів [3, с.34]; інтерактивні технології, зокрема, сприяють розвитку конструктивних стратегій спілкування школярів підліткового віку.
Keywords: формування конструктивних стратегій спілкування школярів в умовах використання інтерактивних технологій навчання