Роль емоцій в навчальній діяльності підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2015)
Емоції відіграють важливу роль в еволюції людини, в індивідуальному розвитку, допомагають адаптуватися до динамічних умов життя. Емоції виконують свої функції завдяки здатності організувати й мотивувати когнітивні процеси й поведінку. Вони є найголовнішою характеристикою людської особистості. Емоції супроводжують людину все життя при спілкуванні, роботі, грі, навчанні тощо. Знання емоційного світу підлітка допоможе вчителю виправити відхилення в емоційних реакціях, що з’являються та допомогти сформулювати позитивної установки на навчання.
Keywords: роль емоцій в навчальній діяльності підлітків