Врахування вікових особливостей підлітків в організації групових корекційних (тренінгових) занять (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2015)
Специфіка підліткового періоду розвитку як соціально-психологічного феномену зумовлена конкретно-історичними обставинами розвитку суспільства. «Дисгармонія соціально-економічного розвитку суспільства чітко позначається на особистісному становленні підлітків» [8], тому сучасні підлітки потребують системного психолого-педагогічного супроводу та комплексної підтримки, надання якої є важливим напрямком діяльності практичного психолога.
Keywords: врахування вікових особливостей підлітків в організації групових корекційних (тренінгових) занять