Адаптивність як предиктор психологічного благополуччя особистості (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
У статті проаналізовано теоретичні засади проблеми психологічного благополуччя та адаптивності особистості. Визначено головні характеристики цих феноменів, показано їхній зв'язок. Встановлено, що адаптивність особистості виражається у її задоволеності життям, у психічній та емоційній врівноваженості, в адекватності її поведінки соціальним вимогам та конгруентності внутрішнім цінностям і бажанням. Обґрунтовується прогностична роль адаптивності особистості щодо її психологічного благополуччя.
Keywords: адаптивність особистості; позитивне функціонування; задоволеність; пристосованість