Сутність і змістовна характеристика самореалізації особистості (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті проаналізовано сутність дефініції «самореалізація», розглянуто взаємозв’язок і взаємообумовленність її діяльнісно-цільових, ціннісно-смислових, мотиваційно-потребнісних і оціночно-рефлексивних змістовних характеристик. Акцентовано увагу на структурно-функціональних компонентах самореалізації.
Keywords: самореалізація; цілі; цінності; смисл; мотиви; творчий потенціал; потреби