Розвиток креативного мислення майбутнього педагога як передумова результативної діяльності (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті обґрунтовано необхідність розвитку креативного мислення майбутніх працівників сфери освіти як передумови результативної діяльності щодо самоудосконаленню та розвитку компетенцій. Представлено результати діагностики критеріїв креативного мислення (швидкості, гнучкості, оригінальності, розробленості). Визначено рівень розвитку майбутньої професійної діяльності (рецептурний, алгоритмічний, копіювальний). Обгрунтовано необхідность впровадження інноваційних форм навчання.
Keywords: креативне мислення; креативність; рівні розвитку; компетенції; інноваційні методи навчання