Причини та профілактика лихослів'я у молодіжному середовищі (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті представлено поняття лихослів'я, його вплив на формування особистості. Проаналізовано причини використання ненормативної лексики і запропоновані профілактичні та корекційні вправи. Зроблено висновок, що повністю позбутися цього явища у суспільстві важко, але більшість усвідомлює проблему лихослів'я, серйозно замислюється про свою культуру поведінки та намагається змінитися.
Keywords: лихослів'я; молодь; профілактика; інвектика; девіація; культура мови