Вплив депривації у сім’ї на виявлення агресивності і ворожості підлітків (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті проаналізовано різноманітні підходи до розуміння агресії, агресивності і ворожості в сучасній психології. Розглянуто результати дослідження проявів агресії і ворожості у підлітків, які виховуються в умовах дитячого будинку. Зроблено акцент на формах їх агресивної поведінки і встановлено взаємозв'язок ворожості із агресивними реакціями вихованців. Порушується питання про причини агресивної моделі поведінки підлітків та напрямах корекційної роботи для зниження їх ворожості і проявів аутоагресії.
Keywords: агресія; агресивність; ворожість; підліток; соціальна депривація