Основні чинники успішності лідерської поведінки: огляд теоретичних підходів (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статті розглядаються окремі концепції лідерської поведінки. Представлені риси лідера, серед яких виділено дві основні, що обумовлюють ефективність лідерського поведінки: здатність до прийняття рішень в ситуації невизначеності, підвищеного ризику, високого рівня складності і відповідальність лідера за прийняті рішення.
Keywords: лідер; лідерство; відповідальність; прийняття рішень