Осмислення концепту «історія» в романі Григорія Гусейнова «Повернення в Портленд»

Автор(и)

  • Наталя Георгіївна Мельник кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української та світової літератур ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v9i0.1081

Ключові слова:

документальна література, роман у щоденниках і листах, концепт

Анотація

У статті розглядаються особливості відображення концепту «історія» в романі відомого письменника Григорія Гусейнова «Повернення в Портленд». Твір, що відноситься до зразків літератури нон-фікшн, презентує правдивий образ історичної доби 60-х років ХХ століття. Майстерність письменника, своєрідність авторського стилю, ширість, відвертість, уміння відтворити культурну атмосферу минулого, сприяють тому, що читач не лише абсолютно довіряє оповідачеві, а й природно співіснує з персонажами та часо-просторовими координатами твору. Роман «Повернення в Портленд» – гімн свободі людини, яка здатна її зберегти навіть у тоталітарному суспільстві, яким був Радянський Союз.

##plugins.generic.paperbuzz.metrics##

##plugins.generic.paperbuzz.loading##
Abstract views: 84 / PDF downloads: 182

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-06-30

Як цитувати

Мельник, Н. Г. (2017). Осмислення концепту «історія» в романі Григорія Гусейнова «Повернення в Портленд». Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 9, 130–141. https://doi.org/10.31812/world_lit.v9i0.1081

Номер

Розділ

Ментальність літератур світу