Взаємопов’язаність літературного та кулінарного дискурсів

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет»

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v2i0.2288

Ключові слова:

густативи, кулінарний, літературний, дискурс

Анотація

У статті мова йде про те, що смакові відчуття та відтінки присмаків виникають при читанні творів літератури тоді, коли митці не «механічно» описують страви, а знайомлять читачів із рецептами їх приготування та зі способами «апетитного» побутового, звичаєво-обрядового і ритуально-одухотвореного споживання, тобто, коли в читацьких уявленнях самі процеси смакування перестають сприйматися й розумітися не тільки на найелементарніших рівнях психофізіології людини, а й інтерпретуються на всіх рівнях людської свідомості та ще й постійному поступі.

##plugins.generic.paperbuzz.metrics##

##plugins.generic.paperbuzz.loading##
Abstract views: 216 / PDF downloads: 111

Біографія автора

Світлана Іванівна Ковпік, Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет»

доктор філологічних наук, професор

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-14

Як цитувати

Ковпік, С. І. (2013). Взаємопов’язаність літературного та кулінарного дискурсів. Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2, 121–132. https://doi.org/10.31812/world_lit.v2i0.2288

Номер

Розділ

Ментальність літератур світу

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 6 7 > >>