Шовковий шлях як символ пошуку гармонії інь і янь, жіночого та чоловічого (На матеріалі роману Р. Баха «Міст через вічність») - Пронькіна, Ольга Федорівна (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
О. Пронькіна досліджує образ Шовкового шляху як символ пошуку гармонії інь і янь, Сходу і Заходу, жіночого та чоловічого в романі Р. Баха «Міст через вічність». Автор пов’язана з історією цього унікального культурного явища, вона живе і працює в Ланьчжоу – місті, який входив в географію Шовкового шляху. Її стаття являє собою спробу по-новому інтерпретувати цей образ, розглянути його як символ єднання протилежностей. Роман Р. Баха «Міст через вічність» розкриває символічне значення образу Шовкового шляху як гармонійну єдність жіночого та чоловічого, інь і янь.