(untitled) (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
Дана стаття присвячена аналізу філософії творчості Оксани Забужко (на матеріалі повісті «Інопланетянка»). Заперечуючи соцреалістичний підхід, письменниця тяжіє до романтичного трактування ролі митця й джерел мистецької творчості. Експлікація постмодерністської філософеми «смерті автора» у творах О. Забужко відбувається лише на рівні поетики.