Transformation of the Frankensteinian of the ХХІ st century: a fantastic accent (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
У статті проаналізовано основні тенденції трансформації франкенштейніани початку ХХІ ст., зокрема, в репрезентативній для контексту драмі Стюарта Бітті «Я, Франкенштейн». Пояснено логіку дифузних явищ у переосмисленні ключового образу, показано розширення меж художньої валентності легендарно-міфологічної структури в фентезійному антуражі.
Keywords: Frankenstein; transformation; interpretation; innovation; fantasy; (mediated) art valense; context; canon