The poetic worldview of Volodymyr Yaroshenko (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
У статті розглянуто основні джерела формування поетичного світогляду В. Ярошенка. Визначено основні форми вираження авторської свідомості та своєрідність образної системи поетичних засобів В. Ярошенка-символіста. Проаналізовано філософсько-естетичну концепцію В. Ярошенка, його звернення до проблем відчуження людської особистості.
Keywords: lyrical character; personality; poetry; symbolism