The forms of author's reflection in the message genre of the Ukrainian addressed lyrics texts in the XIX-XX centuries (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
Статтю присвячено аналізу художнього феномену адресованої лірики як метажанрового утворення, що вбирає до себе три поетичні жанри – послання, присвяту, віршований лист. Досліджуються форми авторської жанрової рефлексії в текстах української адресованої лірики, її комунікативно-діалогічна організація, художні чинники, що визначають семантику її адресованості.
Keywords: supergenre; genre reflection; dialogueness; addressed lyrics; message; dedication; poetic letter