Anecdote as a component of laughter culture (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2017)
У статті визначається характер кореляції анекдоту і сміхової культури (завершеність і незавершеність, поєднання руйнівного і творчого потенціалу тощо). Підкреслюється взаємозалежність анекдоту і культури (культура дає матеріал для перевертання, анекдот запобігає «закостенінню» культури). Виявляється реалізація в анекдоті антиповедінки на рівні персонажів і на рівні співрозмовників. Визначаються види сміху, які реалізуються в анекдоті і в реакції на нього. Відзначається залежність анекдоту від перехідного історичного періоду на рівні таких рис жанру, як цинічність, абсурдність тощо.
Keywords: the joke; the culture of laughter; the anti-world of laughter; the anti-behavior; humor; satire; culture; the historical period of transition